Zorgeloos compliant & klaar voor een duurzame toekomst !

In een wereld die zich steeds bewuster wordt van de impact van bedrijfsvoering op het milieu en de samenleving, is het van cruciaal belang dat ondernemingen niet alleen streven naar winst, maar ook naar een positieve bijdrage aan de wereld. De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) vertegenwoordigt een significante stap voorwaarts in onze collectieve reis naar een duurzamere toekomst. Dit kader zet de toon voor een transparantere, uniforme, en diepgaande rapportage van duurzaamheidsinformatie, waardoor stakeholders – van investeerders tot consumenten – weloverwogen beslissingen kunnen nemen.
CSRD

Welke bedrijven zijn verplicht om CSRD compliant te rapporteren?

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) legt nieuwe verplichtingen op aan een breed scala aan bedrijven binnen de Europese Unie. Hier volgt een overzicht van de bedrijven die aan deze rapportage moeten voldoen:


1. GROTE BEDRIJVEN

Grote bedrijven zijn verplicht om te voldoen aan de CSRD-rapportage als ze aan ten minste twee van de volgende drie criteria voldoen:

- Meer dan 250 werknemers.

- Een jaaromzet  > dan €40 miljoen.

- Een balanstotaal  > dan €20 miljoen.

2. GENOTEERDE BEDRIJVEN

Alle bedrijven die genoteerd zijn aan een gereglementeerde markt in de EU vallen onder de CSRD, ongeacht hun grootte.

3. EU PUBLIC INTEREST ENTITIES (PIEs)

Banken, verzekeringsmaatschappijen en andere organisaties die als van groot openbaar belang worden beschouwd.

4. KLEINE & MIDDELGROTE ONDERNEMINGEN

Hoewel KMO's nog niet automatisch verplicht zijn om aan de CSRD te voldoen, wordt verwacht dat velen vrijwillig zullen deelnemen aan duurzaamheidsrapportage om te voldoen aan de verwachtingen van investeerders, klanten en andere belanghebbenden.

IMPLEMENTATIETIJDLIJN

De verplichtingen van de CSRD zullen geleidelijk worden ingevoerd, met verschillende deadlines die variëren van 2024 tot 2026, afhankelijk van de specifieke kenmerken en grootte van het bedrijf.  Door tijdig te beginnen met de voorbereidingen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze voldoen aan de CSRD-rapportagevereisten en daarmee mogelijke boetes en/of reputatieschade voorkomen.

Arrow

Bespaar Tijd, Geld & Energie met Trippple Impact

Trippple Impact Model

B Corp’s Impact Assessment (BIA) & de SDG Contributie Assessment bieden, in tegenstelling tot CSRD, niet alleen een rapportage, maar ook een evaluatiekader over de prestaties van je bedrijf. Data en inzichten verkregen uit je BIA en SDG Assessment overlappen met de vereist voor je CSRD duurzaamheids rapportage. 


Door Sustainability Partner’s unieke Trippple Impact Model, kunnen we gegevens simultaan verzamelen en analyseren. Zo kunnen we efficiënter werken én bergen tijd besparen! 


Waarom zou je kiezen tussen impact maken of  rapporteren, als je beide net zo efficient tegelijk kunt doen? Zo voldoe je na afloop niet alleen aan de rapportage normen, maar krijg je ook (h)erkenning als gecertificeerde B Corp!

Jouw Partner voor Impact & Rapportage

Met een diep begrip van de CSRD-vereisten en een passie voor duurzaamheid, zijn wij hier om jouw bedrijf te begeleiden op het pad van compliance én impact. Onze benadering is tweeledig: we zorgen niet alleen dat je voldoet aan alle wettelijke vereisten, maar we helpen je ook om jouw unieke duurzaamheidsverhaal betrouwbaar te vertellen.

Circle Check Grondige Analyse & Strategie: We beginnen met een diepgaande analyse van je huidige duurzaamheidspositie en rapportageprocessen. Op basis hiervan ontwikkelen we een op maat gemaakte strategie die niet alleen de naleving van CSRD garandeert, maar ook jouw duurzaamheidsdoelen ondersteunt.

Circle Check Transparante Rapportage: Onze experts werken nauw met je samen om ervoor te zorgen dat jouw rapportages helder, nauwkeurig en volledig zijn. We helpen je om jouw duurzaamheidsprestaties op een manier te presenteren die zowel inspirerend als informatief is voor al uw stakeholders.

Circle Check Voortdurende Ondersteuning: De wereld van duurzaamheidsrapportage is altijd in beweging. Daarom bieden wij voortdurende ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw rapportages blijven voldoen aan de nieuwste regelgeving en best practices.

Circle Check KPI Tracking: Duurzaamheid draait niet om perfectie, wel om betrouwbaarheid. Je stakeholders moeten je kunnen vertrouwen. Wij  zorgen ervoor dat je stakeholders niet enkel weten waar je vandaag staat, maar laten hen ook live meekijken hoe jouw bedrijf een weg baant naar een steeds duurzamere toekomst!

ACT SHOW PROVE
Certified Sustainable Impact
ACT SHOW PROVE
Share Sustaianability Impact
ACT SHOW PROVE
Share Sustaianability Impact

Maak van Impact Rapportage jouw Concurrentievoordeel !

In deze tijd van verandering zijn de verwachtingen hoog en de uitdagingen talrijk. Echter, met de juiste partner aan je zijde, kan duurzaamheid veranderen van een uitdaging in een kans – een kans om de wereld te laten zien dat jouw bedrijf niet alleen zorgt voor winst, maar ook voor de planeet en haar mensen.


Laten we samenwerken om niet alleen te voldoen aan de CSRD-vereisten, maar om ze te overstijgen. Laten we jouw bedrijf transformeren in een voorbeeld van duurzaam succes !Impact Report
Duurzame Business is Betere Business
Sustainability Partner bv
Mimosalaan 18 - B3191 Hever 
info@sustainabilitypartner.be
+32 (0)15 52 07 71 
BE 0777 602 478
RPR Leuven
We zijn een trots lid van The Shift

Proud partner of

KMO-Portefeuille
Universiteit Antwerpen

Proud member of

Act Show Prove
B Corp Certified