Gebruik de kracht van business om een betere wereld te creëren

Een betere toekomst is mogelijk & daar kan jij  aan meewerken ! 

Een groeiend netwerk


B Corps inspireren elkaar en delen kennis om de kracht van het bedrijfsleven in te zetten voor een betere wereld. Ze vinden elkaar eenvoudig via het snelgroeiende B Corp netwerk.

Sustainability Partner is a Certified B Corp in Belgium

Wat zijn B Corps ?


B Corps zijn ondernemingen met winstoogmerk, die naast financieel resultaat ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelen nastreven. Ze leggen dit zelfs vast in hun statuten.


B Corps willen allemaal overtuigend meer waarde toevoegen, dan dat ze onttrekken aan onze maatschappij. Ze nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid & ze beogen om goede voorouders te zijn voor toekomstige generaties. 


Je wordt niet zomaar een B Corp. B Corp beloont ondernemingen uitsluitend voor hun daadwerkelijk gemaakte impact. Dus niet voor strategieën of beloften die mooi klinken. 

Hoe word je een B Corp ?

Om een B Corp te worden, worden bedrijven onderworpen aan een strenge en uitgebreide assessment waarbij wordt ingegaan op goed bestuur, medewerkers, maatschappij, milieu en klanten. 


Deze assessment evalueert je score op een schaal van 0 – 200 punten. Bij een score van minder dan 80 punten kom je niet in aanmerking om B Corp te worden. De gedachte is dat je in dat geval namelijk meer waarde onttrekt, dan toevoegt aan de maatschappij. 


Haar holistische benadering maakt B Corp certificering uiterst betrouwbaar. Het boezemt onmiddellijk vertrouwen in bij investeerders, consumenten, medewerkers en andere stakeholders.

Trained
Swiss
Europe

Klaar om jou te begeleiden !

B Corp-certificering is een middel, geen doel op zich. Het is een continu verbeteringsproces naar een inclusiever, rechtvaardiger en regeneratiever economisch systeem. Onze B Leaders zijn experten in B Corp-certificering & her-certificering. Ze tonen je de weg & dagen jouw organisatie uit om consistent te verbeteren. Met kleine gerichte stappen, zorgen we samen voor een groots resultaat!


B Leaders vormen een wereldwijd expertisenetwerk. De leden bestrijken verschillende regio's en industrieën. B Leaders vormen een gemeenschap van toegewijde individuen, die kennis en ervaring met elkaar uitwisselen om betere bedrijfspraktijken te versnellen. 

Op maat van KMO’s

De meeste kleine en middelgrote ondernemingen willen wel duurzamer ondernemen. Het ontbreekt hen simpelweg aan tijd, geld & kennis om effectief van start te gaan. Onze B Corp Starter Scan zorgt ervoor dat je als KMO, perfect weet waar je vandaag staat én welke concrete stappen je kunt nemen op korte, midden & langere termijn. De scan is volledig op maat van KMO’s en telkens met respect voor jouw ambitieniveau, beschikbare tijd & budget.

Bullseye  B Corp Starter Scan 

Is jouw bedrijf al klaar voor certificering?

Circle Check Ken de duurzaamheidspositie van je bedrijf op vlak van: goed bestuur, medewerkers, maatschappij, milieu én klanten.

Circle Check Vergelijk jouw impact scores met meer dan 100.000 andere ondernemingen wereldwijd.

Circle Check Verwerf inzicht in de inefficiënties van je organisatie & ontdek waar de kansen liggen om (nog) Betere Business te doen.

Circle Check Adviesrapport gebaseerd op de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (UN)

Circle Check Onze trained B Leaders helpen je op weg met een concreet stappenplan!

Met KMO-Portefeuille Vlaanderen
B Leaders in België voor het behalen van een B Corp Certificaat
Duurzame Business is Betere Business
Sustainability Partner bv
Mimosalaan 18 - B3191 Hever 
info@sustainabilitypartner.be
+32 (0)15 52 07 71 
BE 0777 602 478
RPR Leuven
We zijn een trots lid van The Shift

Proud partner of

KMO-Portefeuille
Universiteit Antwerpen

Proud member of

Trots lid van Voka
B Corp Certified


© 2023 Sustainability Partner

LinkedIn
Instagram