Join the B Corp® Movement

B Corp-certificering is voor een bedrijf, wat Fair Trade is voor koffie of LEED voor een gebouw. Een betere toekomst is mogelijk daar kun jij aan bijdragen!

Een snel groeiend netwerk


B Corps inspireren elkaar en delen kennis om de kracht van het bedrijfsleven in te zetten voor een betere wereld. Ze vinden elkaar eenvoudig via de vele B Corp events & de B Community App.

Arrow
Sustainability Partner is a Certified B Corp in Belgium

Wat zijn B Corps® ?


B Corps zijn ondernemingen met winstoogmerk, die naast financieel resultaat ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelen nastreven. Ze leggen dit zelfs vast in hun statuten.


B Corps willen allemaal overtuigend meer waarde toevoegen, dan dat ze onttrekken aan onze maatschappij. Ze nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid & ze beogen om goede voorouders te zijn voor toekomstige generaties. 


Je wordt niet zomaar een B Corp. B Corp beloont ondernemingen uitsluitend voor hun daadwerkelijk gemaakte impact. Dus niet voor strategieën of beloften die mooi klinken. 

Hoe word je een B Corp® ?

Om een B Corp te worden, worden bedrijven onderworpen aan een strenge en uitgebreide assessment waarbij wordt ingegaan op goed bestuur, medewerkers, maatschappij, milieu en klanten. 


Deze assessment evalueert je score op een schaal van 0 – 200 punten. Bij een score van minder dan 80 punten kom je niet in aanmerking om B Corp te worden. De gedachte is dat je in dat geval namelijk meer waarde onttrekt, dan toevoegt aan de maatschappij. 


Haar holistische benadering maakt B Corp certificering uiterst betrouwbaar. Het boezemt onmiddellijk vertrouwen in bij investeerders, consumenten, medewerkers en andere stakeholders.

Trained
Swiss
Europe

Ervaren B Leaders, klaar om jou te begeleiden

Onze B Leaders zijn niet enkel getraind door B Lab maar ook Affiliated experten in B Corp-certificering & her-certificering. Ze tonen je de weg & dagen jouw organisatie uit om consistent te verbeteren. Met kleine gerichte stappen, zorgen we samen voor een groots resultaat!


B Leaders vormen een wereldwijd expertisenetwerk. De leden bestrijken verschillende regio's en industrieën. B Leaders vormen een gemeenschap van toegewijde individuen, die kennis en ervaring met elkaar uitwisselen om betere bedrijfspraktijken voor jouw organisatie te versnellen. 

B Corp

Op maat van KMO’s

We snappen dat de meeste kleine en middelgrote ondernemingen een gebrek aan tijd, geld & kennis hebben om consistent te verduurzamen. Daarom zijn onze scans vooraf tot in de puntjes voorbereid. Het door ons geformuleerde advies is telkens met respect voor jouw ambitieniveau, beschikbare tijd & budget. 

B Corp

Bullseye  Boek een B Corp® Starter Scan !

Ken je duurzaamheidspositie & benchmark je Impact Score !

Wat mag je verwachten?

Verhoog het kennis niveau & enthousiasmeer collega’s om positieve impact te maken én (nog) Betere Business te doen.
Check
Ken de duurzaamheid positie van je bedrijf op vlak van goed bestuur, medewerkers, maatschappij, milieu én klanten.
Check
Vergelijk de impact scores van jouw bedrijf met meer dan 280.000 andere ondernemingen wereldwijd.
Check
Verwerf inzicht in de inefficiënties van je organisatie en ontdek waar de kansen liggen om (nog) Betere Business te doen.
Check
Onze B Leaders helpen je graag op weg naar (nog meer) impact maken, met een concreet stappenplan.
Check
B Corp Belgie
Check B Corp Certificering
Check SDG Advies Rapport
KENNIS & DRAAGVLAK VERHOGEN
Introductie B Impact Assessment.

IMPACT METEN
 Ontdek en vergelijk je Impact scores 

SDG GEBASEERD ADVIESRAPPORT
Kansen, uitdagingen én quick-wins.

PRIJZEN
1-9         
10-49    
50-249  
250 +     
Werknemers
Werknemers
Werknemers
Werknemers
2.400,- EURO
3.600,- EURO
4.800,- EURO
op aanvraag
Met KMO-Portefeuille Vlaanderen
B Corp Arrow
B Corp Hand

Wat onze klanten over ons zeggen:

De mening van onze klanten staat voorop, en anonimiteit waarborgt de vrijheid om eerlijk te zijn. Daarom leggen we een sterke focus op het verzamelen van uitgebreide, anonieme feedback over onze diensten. We zijn dan ook voortdurend bezig met het meten en verbeteren van onze klanttevredenheid, omdat we geloven dat dit de sleutel is tot hechte duurzame partnerships.

5 Star Rating KMO Portefeuille
92 Score

Customer Feedback Report 2023

Duurzame Business is Betere Business
Sustainability Partner bv
Mimosalaan 18 - B3191 Hever 
info@sustainabilitypartner.be
+32 (0)15 52 07 71 
BE 0777 602 478
RPR Leuven
We zijn een trots lid van The Shift

Proud partner of

KMO-Portefeuille
Universiteit Antwerpen

Proud member of

Act Show Prove
B Corp Certified