Onze Missie

De duurzaamheidstransitie voor kleine & middelgrote ondernemingen versnellen.

Wij geloven in de kracht van middelgrote en kleine ondernemingen om een inclusievere en duurzamere economie op te bouwen. De 25 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen van Europa vormen de ruggengraat van onze economie. Ze creëren twee op de drie banen, bieden opleidingsmogelijkheden in alle regio's en sectoren en ondersteunen het welzijn van de samenleving. Samen met hen willen we onze talenten en ervaring inzetten om een betere wereld te creëren voor huidige en toekomstige generaties.

Wat we dagelijks doen?

We meten & verbeteren de impact van onze klanten en dagen organisaties uit om transparant te communiceren over duurzaamheid.

IMPACT BUSINESS MODELS  |  ESG REPORTING  |  B CORP  CERTIFICATION  |  COMMUNICATION

Walking the talk

We helpen niet alleen bedrijven een Certified B Corp te worden. We zijn zelf ook een gecertificeerde B Corp. B Corps zijn ondernemingen met winstoogmerk, die naast financieel resultaat ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelen nastreven. 


Samen vormen we een wereldwijde gemeenschap, die de kracht van business inzet om een betere wereld te creëren. B Corps voldoen aan de hoge normen van B Lab, op het gebied van sociale en ecologische impact. Betekent dat dat we perfect zijn? Zeker niet.


Door het strenge certificeringsproces beseffen we nóg beter wat onze impact op mens, planeet & samenleving is. Dat geeft veel goesting om het nog beter te doen! Certificering is een middel, geen doel op zich. Het is een continu verbeteringsproces naar een inclusiever, rechtvaardiger en regeneratiever economisch systeem.

B Corp
ACT SHOW PROVE QR

Onze kernwaarden

💪

🧩

⚖️

👫

🙌

🎙️

👂🏻

🎯

Alle bedrijven zouden een “force for good” moeten zijn. We promoten de waarden van “business as a force for good”, nemen onze verantwoordelijkheid voor mens, planeet en economie. We creëren gedeelde waarde met al onze stakeholders.


Wij stimuleren verandering. We verspillen geen tijd aan het bespreken van problemen. In plaats daarvan richten we al onze energie op het beschrijven van de ideale situatie. Vervolgens werken we achterwaarts terug, naar wat nodig is om die verandering te realiseren.



We omarmen de geest van onderlinge afhankelijkheid tussen mens, planeet & economie. We sturen weg van polariserende debatten. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje,… met 17 gaten (SDG’s) in de bodem. Laten we de krachten bundelen en aan de slag gaan!


Uit velen zijn we één. We werken als een team. We creëren een podium voor elkaar. We erkennen de kracht van onze verschillen. We ondersteunen elkaar proactief, op alle mogelijke manieren, om onze collectieve doelen te bereiken.



De beste ideeën moeten winnen. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen. Een idee is pas een idee als het is neergeschreven, ondersteund is door data & gedeeld kan worden met het team.




De woorden die we gebruiken, doen ertoe. Hoe we over onszelf en anderen praten, heeft een grote invloed op hoe we worden begrepen door en resoneren bij anderen. De stem van Sustainability Partner is informeel, positief, ondersteunend en inclusief. We streven ernaar deze principes te volgen tijdens alle interacties.



De manier waarop we luisteren, doet ertoe. Niet om zelf te kunnen spreken nadien, of om te beoordelen wat er gezegd wordt vanuit onze eigen referentie kaders. We luisteren om ons volledig in te kunnen leven in anderen & te begrijpen wat hen drijft.


Duurzaamheid draait niet om perfectie, wel om betrouwbaarheid. Onze stakeholders moeten ons kunnen vertrouwen. Daarom zetten we ons in voor continue verbetering & delen we onze voortgang om verandering te versnellen transparant met alle stakeholders.



Het Team

Co-Founder & Impact Development bij Sustainability Partner bv
Volg Sebastiaan de Voogd op LinkedIn!

Sebastiaan de Voogd

Co-Founder & General Manager



Co-Founder & Sustainability Development bij Sustainability Partner bv
Volg Jan Delmotte op LinkedIn!

Jan Delmotte

Co-Founder & Shared Impact Manager


Sustainability  bij Sustainability Partner bv
Volg Jocelijn op LinkedIn!

Jocelijn Geurts

Shared Impact Manager


Advisory & Integrity Board Member for Sustainability Partner
Volg Dennis Duinslaeger op LinkedIn!

Dennis Duinslaeger

Board Of Advisors
Advisory & Integrity Board Member for Sustainability Partner
Volg Dennis Duinslaeger op LinkedIn!

Roel Stassen

Board Of Advisors

Adviesraad

Daarom hebben we een adviesraad in het leven geroepen. De raad daagt ons uit om (nog) betere business te doen én ziet er op toe dat we ons blijven inzetten voor mens, planeet en samenleving, terwijl we blijven groeien als onderneming. 



Uit ervaring weten we dat bedrijven niet in de beste positie zijn om hun eigen acties te beoordelen: 

Om de raad te sterken in haar opdracht, hebben we twee amendementen laten opnemen in onze statuten :

1

2

Eén van de doelen van de vennootschap is om middels haar bedrijfsvoering en economische activiteiten, een reële positieve impact te hebben op de samenleving en het milieu in het algemeen.

De belangen van aandeelhouders gaan niet voor op deze van andere stakeholders.

Wat onze klanten zeggen

De mening van onze klanten staat voorop, en anonimiteit waarborgt de vrijheid om eerlijk te zijn. Daarom leggen we een sterke focus op het verzamelen van uitgebreide, anonieme feedback over onze diensten. We zijn dan ook voortdurend bezig met het meten en verbeteren van onze klanttevredenheid, omdat we geloven dat dit de sleutel is tot hechte duurzame partnerships.

5 Star Rating KMO Portefeuille
92 Score

Customer Feedback Report 2023

Go Forest
Leaseline
Brauzz
Go Ocean
life
Arxus
KlimaatLINK
mediamixer
Planet B
Coeur Catering
Hamlet
SC Packaging
Green Circle Salons
klaaar
Springbok Coaching
Wondr
Retopia
Nivoo3

Enkele van onze klanten

Duurzame Business is Betere Business
Sustainability Partner bv
Mimosalaan 18 - B3191 Hever 
info@sustainabilitypartner.be
+32 (0)15 52 07 71 
BE 0777 602 478
RPR Leuven
We zijn een trots lid van The Shift

Proud partner of

KMO-Portefeuille
Universiteit Antwerpen

Proud member of

Act Show Prove
B Corp Certified