Jouw impact business model in actie !

Is de wereld beter omdat mijn bedrijf bestaat? Dat is de vraag die elk bedrijf zichzelf zou moeten stellen om relevant te blijven voor de toekomst. De volgende vraag is onvermijdelijk: Hoe maak je zo iets meetbaar? Daarvoor ontwikkelde Sustainability Partner “The way to B”. Een vijf stappenplan om de impact van jouw onderneming consistent te meten & te verbeteren. Een holistische en tijdsbesparende aanpak, die de hele organisatie meeneemt op een continu verbeteringstraject van Better Business naar Impact Business;


Arrow

The way to B™

Een strategie om de impact van organisaties consequent te meten en te verbeteren.
MEASURE
IMPROVE

1. Start met inzicht & draagvlak

De 6P-regel (Prior Proper Planning Prevents Poor Performance) is een standaard managementregel, die ook geldt voor duurzaam ondernemen. Neem rustig de tijd om de huidige staat van je onderneming te meten. Ontdek waar je vandaag al impact maakt en waar  je kansen laat liggen. Onze Starter Scan bouwt intern draagvlak op én levert simultaan alle meetbare inzichten die jouw bedrijf nodig heeft om Better Business resultaten op schaal te realiseren. 

2. Leer je stakeholders écht kennen

Wil je als onderneming duurzame impact maken? Dan is het belangrijk om een bedrijfscultuur te creëren die buitengewoon nieuwsgierig is naar wat er zich in de buitenwereld afspeelt. Dit stelt jouw onderneming in staat om verborgen behoeften te detecteren. Zo kun je je concentreren op het oplossen van problemen die er écht toe doen voor je stakeholders. In plaats van te proberen de wereld in één keer te redden, helpen we jouw medewerkers om in te zoomen op de uitdagingen die aantrekkelijk zijn voor je stakeholders én voor de hand liggend zijn voor jouw onderneming om als eerste aan te pakken.

3. Bouw je Impact Business Model

Nadat de complete sociale en ecologische staat van je bedrijf zorgvuldig is gemeten & we een perfect zicht hebben op de latent verborgen behoeftes van je stakeholders, vertalen we jouw visie naar een inspirerende duurzame missie. Samen zetten we heldere targets & bepalen we realistische KPI’s voor de succesvolle uitrol van jouw impact business model. Met kleine gerichte sappen zorgen we samen voor groots resultaat!


4. Bespaar Tijd, Geld & Energie !

Waarom zou je kiezen tussen impact maken of rapporteren, als je beide net zo efficiënt tegelijk kunt doen? B Corp’s Impact Assessment (BIA) & de SDG Contributie Assessment bieden, in tegenstelling tot CSRD, niet alleen een rapportage, maar ook een evaluatiekader over de prestaties van je bedrijf. Data en inzichten verkregen uit je BIA en SDG Assessment overlappen met de vereist voor je CSRD duurzaamheid rapportage. Met Sustainability Partner’s unieke Trippple Impact Model, kunnen we gegevens simultaan verzamelen en analyseren. Zo kunnen we efficiënter werken én bergen tijd besparen! Bovendien voldoe je na afloop niet alleen aan de rapportage normen, maar krijg je ook nog eens (h)erkenning als gecertificeerde B Corp!

Duurzame Business is Betere Business
Sustainability Partner bv
Mimosalaan 18 - B3191 Hever 
info@sustainabilitypartner.be
+32 (0)15 52 07 71 
BE 0777 602 478
RPR Leuven
We zijn een trots lid van The Shift

Proud partner of

KMO-Portefeuille
Universiteit Antwerpen

Proud member of

Act Show Prove
B Corp Certified