Start met inzicht & draagvlak

Je wil wel duurzamer ondernemen maar,…  je hebt geen idee hoe je daar aan moet beginnen? Dan is een Starter Scan de perfecte oplossing voor jouw onderneming! De Starter Scan bouwt intern draagvlak op, verhoogt het kennisniveau van je medewerkers én levert alle inzichten die jouw KMO nodig heeft om Better Business resultaten op schaal te realiseren. 

Compass  De uitdaging

De waarheid is dat veel bedrijven hun duurzaamheidsdoelstellingen niet behalen. In de meeste gevallen is dat falen direct gekoppeld aan het maken van een valse start. Een klein team van gemotiveerde medewerkers realiseert meestal de eerste successen. En dat is natuurlijk geweldig! Helaas hebben deze medewerkers ook andere taken, waardoor er geen tijd is om de lijn door te trekken. De veelbelovende nieuwe initiatieven worden herleid tot “afgerond project”. Vervolgens is alles weer gewoon business-as-usual. Pas dan wordt het duidelijk dat er een gebrek is aan 3 cruciale fundamenten voor het boeken van structurele resultaten: Meetbare inzichten, Externe Ondersteuning & Business Focus.

De uitdaging

Lightbulb  De oplossing

The way to B

De kunst is om duurzaamheid vanaf het begin tot een zaak van iedereen te maken. Hoe je dat doet? Door niet te snel van start te gaan met het uitrollen van initiatieven. De 6P-regel (Prior Proper Planning Prevents Poor Performance) is een standaard managementregel, die ook geldt voor duurzaam ondernemen. Begin bij de fundamenten. Neem rustig de tijd om de huidige staat van je onderneming te meten. Ontdek waar je vandaag al impact maakt & waar de kansen liggen. Onze Starter Scan bouwt draagvlak én levert simultaan de meetbare inzichten, die jouw bedrijf nodig heeft om Better Business resultaten op schaal te realiseren.


Op maat van KMO’s

Bij Sustainability Partner snappen we als geen ander dat KMO’s vaak een gebrek aan tijd, geld & kennis hebben om consistent te verduurzamen. Daarom zijn al onze diensten er op gericht om u maximaal te ontzorgen. Terwijl onze experten de duurzaamheid van uw organisatie meten, werken we simultaan aan het kennisniveau van uw medewerkers. We nemen hen mee op een inspirerende reis vol nieuwe inzichten en praktijkvoorbeelden. Dit zorgt ervoor dat wanneer wij klaar zijn met het meten van uw huidige staat, iedereen de resultaten juist weet te interpreteren én alvast geïnspireerd is om structurele impact te maken binnen zijn/haar rol en expertise.

Impact Area's

Chart Column  STAP 1 :  Meten is weten

Wat je niet meet, kun je niet managen. Daarom starten we met een Starter Scan. Tijdens de Scan leert jouw Sustainability Manager je bedrijf beter kennen en jij hem/haar. Simultaan werkt hij of zij aan het vergroten van kennis en draagvlak bij je medewerkers. De scan biedt jouw bedrijf bovendien alle inzichten die het nodig heeft om haar huidige duurzaamheidspositie te bepalen én deze stap voor stap te verbeteren op vlak van:

Building Columns

GOED BESTUUR

Wat uw bedrijf doet om haar missie, ethiek, verantwoording en transparantie te verbeteren.

Benchmark Score: 

_______

Wat uw bedrijf doet om bij te dragen aan het verbeteren van  financiële, fysieke, professionele & sociale welzijn van haar medewerkers.

Benchmark Score: 

_______

Users

MEDEWERKERS

House Flag

MAATSCHAPPIJ

Wat uw bedrijf doet om bij te dragen aan het economische & sociale welzijn van de gemeenschappen waarin het actief is.

Benchmark Score: 

_______

Envira Gallery

MILIEU

Wat uw bedrijf doet om haar algehele milieubeheer te verbeteren.

Benchmark Score: 

 _______

KLANTEN

Wat uw bedrijf doet om de waarde te verbeteren die het creëert voor zijn directe klanten & de consumenten van zijn producten of diensten.

Handshake Simple

Benchmark Score: 

_______

Circle Check Ken de duurzaamheidspositie van je bedrijf op vlak van: goed bestuur, medewerkers, maatschappij, milieu én klanten.

Circle Check Vergelijk jouw impact scores met meer dan 100.000 andere ondernemingen wereldwijd.

Circle Check Verwerf inzicht in de inefficiënties van je organisatie & ontdek waar de kansen liggen om (nog) Betere Business te doen.

Circle Check Adviesrapport gebaseerd op de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (UN)

B Corp Month

Bullseye  Book een Starter Scan 

Arrow

Ken je duurzaamheidspositie & benchmark je Impact Score !

Wat mag je verwachten?

Verhoog het kennis niveau & enthousiasmeer collega’s om positieve impact te maken én (nog) Betere Business te doen.
Check
Ken de duurzaamheid positie van je bedrijf op vlak van goed bestuur, medewerkers, maatschappij, milieu én klanten.
Check
Vergelijk de impact scores van jouw bedrijf met meer dan 100.000 andere ondernemingen wereldwijd.
Check
Verwerf inzicht in de inefficiënties van je organisatie en ontdek waar de kansen liggen om (nog) Betere Business te doen.
Check
Onze B Leaders helpen je graag op weg naar (nog meer) impact maken, met een concreet stappenplan.
Check
B Corp Belgie
Check B Corp Certificering
Check SDG Advies Rapport
KENNIS & DRAAGVLAK VERHOGEN
Introductie B Impact Assessment.

IMPACT METEN
 Ontdek en vergelijk je Impact scores 

SDG GEBASEERD ADVIESRAPPORT
Kansen, uitdagingen én quick-wins.

PRIJZEN
1-9         
10-49    
50-249  
250 +     
Werknemers
Werknemers
Werknemers
Werknemers
2.400,- EURO
3.600,- EURO
4.800,- EURO
op aanvraag
Met KMO-Portefeuille Vlaanderen
B Corp Arrow
B Corp Hand

Wat onze klanten over ons zeggen:

De mening van onze klanten staat voorop, en anonimiteit waarborgt de vrijheid om eerlijk te zijn. Daarom leggen we een sterke focus op het verzamelen van uitgebreide, anonieme feedback over onze diensten. We zijn dan ook voortdurend bezig met het meten en verbeteren van onze klanttevredenheid, omdat we geloven dat dit de sleutel is tot hechte duurzame partnerships.

5 Star Rating KMO Portefeuille
92 Score

Customer Feedback Report 2023

Duurzame Business is Betere Business
Sustainability Partner bv
Mimosalaan 18 - B3191 Hever 
info@sustainabilitypartner.be
+32 (0)15 52 07 71 
BE 0777 602 478
RPR Leuven
We zijn een trots lid van The Shift

Proud partner of

KMO-Portefeuille
Universiteit Antwerpen

Proud member of

Act Show Prove
B Corp Certified